STW
Artistieke vorming en economische wetenschappen
Handel
Boekhouden Informatica

Derde graad: 1ste jaar en 2de jaar

Optie sport 

Secretariaat talen
TSO - 3de graad - 1ste en 2de jaar

Boekhouden Informatica

Ben je gebeten door alles wat er reilt en zeilt in de bedrijfswereld? Ambieer je een carrière in de IT-sector? Of spreekt een job in de journalistiek je eerder aan?

Dan is Boekhouden-informatica misschien dé richting voor jou! De logische vooropleiding voor deze richting is de 2de graad TSO Handel. Naast interesse voor boekhouden en toegepaste informatica wordt er verwacht dat je logisch en analytisch kan denken en ordelijk en nauwkeurig kan omgaan met cijfers. Bovendien moet je beschikken over een goede wiskundige basis. Bedrijfseconomie en toegepaste informatica zijn de hoofdvakken van de richting Boekhouden-informatica.

In het vak bedrijfseconomie komen naast economische en boekhoudkundige aspecten, ook juridische, zakelijk-communicatieve en informatica-aspecten (Office-pakket) aan bod. Als je op het einde van je opleiding het attest bedrijfsbeheer behaalt, kan je je bovendien als zelfstandige vestigen.

Tijdens de lessen toegepaste informatica leer je economische processen automatiseren. Daarom leer je vanaf het 5e jaar de programmeertaal Visual Basic.net hanteren. Hiermee ontwikkel je onder andere een kassasysteem, en leer je een volledig facturatiesysteem automatiseren.

Hoewel de talen niet het label hoofdvak toegediend krijgen in deze richting, spelen ze toch een belangrijke rol. Nederlands, Frans en Engels geven specifieke aandacht aan de praktische vaardigheden die nodig zijn in een bedrijfseconomische context. Er wordt ook gestreefd naar een evenwicht tussen de mondelinge en de schriftelijke opdrachten. Bovendien worden tijdens een twee-weken durende stage in het zesde jaar praktische competenties verfijnd op de werkvloer.

Verder studeren na je diploma secundair onderwijs? Dan zijn Professionele Bachelor in Bedrijfsmanagement, Journalistiek of Toegepaste Informatica slechts enkele voorbeelden van de talloze mogelijkheden.

Nog belangrijk om te weten : op onze school kan je de richting Boekhouden-informatica combineren met de optie sport!

Lessenpakket 

Basisvorming

1e jaar

2e jaar

AV Levensbeschouwelijk vak

2 2

AV Nederlands

3 3

AV Frans

2 2

AV Engels

2 2

AV Aardrijkskunde

1 1

AV Geschiedenis

1 1

AV Wiskunde

2 2

AV Lichamelijke Opvoeding

2 2

Specifiek gedeelte Boekhouden-informatica

 

 

AV Economie

- 2
AV Wiskunde 2 2
PV/ TV Stage - Boekhouding/ Toegepaste informatica - 2
TV Boekhouding 5 4
TV Toegepaste Economie 6 3
TV Toegepaste Informatica 4 4

Optie 1: Talen

 

 

AV Engels

2 2
AV Frans 2 2

Optie 2: Sport

 

 

AV Sport

4 4
AV = Algemeen vak TV = Technisch vak PV = Praktijk vak