Auto

Studieloopbaan
Auto en elektriciteit

Aanpassingsklas

Eerste graad: 1ste jaar

Basismechanica - Sanitaire instalaties - Auto
Auto

Derde graad: 1ste jaar en 2de jaar

Auto en elektriciteit
Verwarming en installaties
BSO - 3de graad - 1e en 2e jaar

Auto

Heb je een passie voor auto’s? Ben je een doorzetter? Ben je bereid om vanuit de praktijk te leren? Dan voel je je in de studierichting Auto op je best!

In deze studierichting is ervaringsgericht werken een aantrekkelijke aanpak om op een boeiende manier alle facetten van de auto en de autotechnieken te ontdekken. Je krijgt weinig algemene vakken maar onderschat het technisch gedeelte van de opleiding niet. Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën.

Via een combinatie van technisch tekenen, technologie, veel praktijkuren en stages leer je zelfstandig aan personenwagens werken. Je leert de juiste diagnoses stellen bij defecten, auto’s onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst.

Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto en hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.

Je leert tijdens je werkzaamheden rekening houden met de veiligheidsvoorzieningen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt,toe te passen in de praktijk. Je proeft ook van de reële werksituatie in een garage.

Onze school biedt een extra troef via de lessen Engels die je krijgt in het complementair gedeelte van deze studierichting!

 

 

Lessenpakket 34u

Basisvorming

1e jaar 2e jaar

AV Levensbeschouwelijk vak

2 2

AV Lichamelijke Opvoeding 

2 2

AV Project Algemene Vakken 

4 4
AV Engels 2 2

 

Specifiek gedeelte Auto

1e jaar 2e jaar

PV Praktijk
autotechniek /
el-me/ elektron 

16 16

PV/TV Stage
Autotechniek/
el-me/ elektron 

2 8

TV Autotechiek/
el-me/elektronica 

6 6

 


AV = Algemeen vak TV = Technisch vak PV = Praktijk vak