Studieloopbaan
Techniek

Electro-Mechanica

Ben jij iemand die graag onderzoekt hoe ietts in elkaar steekt?  Waarom bepaalde materialen en stoffen bepaalde eigenschappen hebben?  Als er iets fout loopt, ga je er onmiddellijk op af om te onderzoeken wat er fout ging? Demonteren, monteren en terug in dienst stellen vind je leuk?

Dan is de optie techniek zeker iets voor jou.  Na de brede vorming in het eerste jaar kan je doorstromen naar de richting Elektromechanica.

Wij vragen geen specifieke vooropleiding maar je wiskundige basis moet voldoende sterk zijn. Elektromechanica is een eerder theoretische richting, waarin wiskunde, mechanica en elektriciteit ruim aan bod komen. Je leert analyseren en berekeningen uitvoeren in elektromechanische kringen.

De theorie wordt ondersteund door labo-oefeningen. In de tweede graad wordt een brede basis meegegeven als voorbereiding op verdere uitdieping of meer gespecialiseerde keuzes in de derde graad. Je leert verschillende

materialen, toestellen en technieken kennen. Je leert constructies en installaties ontwerpen, de processen voorbereiden en begeleiden met professionele software.

Je ontdekt de wereld van verlichting, motoren en generatoren, automatisering en PLC- sturingen. Je leert hoe machines met de computer bediend en ontworpen (CNC, CAD-CAM) worden en legt hierdoor een stevige basis voor hogere studies Industrieel Ingenieur, Professionele Bachelor Elektromechanica,…

Nog belangrijk om te weten : op onze school kan je de richting Elektromechanica combineren met de optie sport!

Techniek • Mechanica+Elektriciteit
Elektro-Mechanica • Optie sport
Elektro-Mechanica • Optie sport