Electro-Mechanica

Studieloopbaan Techniek

Techniek • Mechanica+Elektriciteit
Elektro-Mechanica • Optie sport
Elektro-Mechanica • Optie sport

Derde graad: 1e en 2e jaar

TSO - 3de graad - 1ste en 2de jaar

Elektro-Mechanica

Heel veel mensen kijken met ontzag naar technische installaties. De hoeveelheid draden, koppelingen, automatische pompen en metertjes schrikt hen af. Jou echter niet, want jij weet perfect hoe, dankzij automatisering, apparaten ons het leven gemakkelijk maken, hoe wij het hoofd koel kunnen houden of hoe robotten haarfijn bandwerk uitvoeren. Wil jij dus later het verschil maken in deze wereld van automatisering of hoogtechnologisch onderhoud?

Dan is de richting Elektromechanica beslist iets voor jou!

De logische vooropleidingen zijn de 2de graad TSO Elektromechanica of Industriële wetenschappen. Bovendien moet je een stevige wiskundige basis hebben.

Deze studierichting omvat twee grote blokken:

ELEKTRICITEIT: je leert elektromechanische kringen analyseren en de basiswetten van de elektriciteit toepassen in diverse elektrische opstellingen. Je voert elementaire berekeningen uit die steunen op een wiskundige basis.

MECHANICA: je verwerft basiskennis van theoretische mechanica en past dit toe in het vervaardigen van mechanische werkstukken. Je krijgt inzicht in de werking, de mogelijkheden en het gebruik van de belangrijkste werktuigmachines en gereedschappen. Onze school werkt al een hele tijd samen met het VDAB-competentiecentrum in Vilvoorde, voor onze leerlingen een extra troef omdat ze via korte opleidingen hun technische kennis verbreden. Bovendien worden tijdens een twee-weken durende stage in het zesde jaar praktische competenties verfijnd op de werkvloer.

Verder studeren na je diploma secundair onderwijs? Dan zijn Professionele Bachelor in Elektromechanica of Elektronica-ICT of Industrieel Ingenieur slechts een paar van de mogelijkheden.

Nog belangrijk om te weten : op onze school kan je de richting Elektromechanica combineren met de optie sport!

Lessenpakket 

Basisvorming

1e jaar
33u/35u
2e jaar
33u/35u

AV Levensbeschouwelijk vak

2 2
AV Wiskunde 2 2

AV Nederlands

3 3

AV Frans

2 2

AV Engels

2 2

AV Aardrijkskunde

1 1

AV Geschiedenis

1 1

AV Lichamelijke Opvoeding

2 2

Specifiek gedeelte

   

AV Wiskunde

+2 +2
PV/TV elektriciteit/elektromechanica/mechanica 17 17

 

Complementair gedeelte

Optie 1

   
PV Praktijk elektriciteit 2 -

Optie Sportvak naar keuze (basketbal of voetbal)

   

AV sport

3 3

 

AV = Algemeen vak TV = Technisch vak PV = Praktijk vak