Studieloopbaan
Handel

Handel

Zie je een commerciële of een administratieve loopbaan in het bedrijfs-leven of de overheidsadministratie zitten? Ben je eerder geïnteresseerd in een job in de dienstensector?

Dan is de richting Handel beslist iets voor jou!

In deze veelzijdige opleiding ligt de klemtoon op een ruime bedrijfseconomische vorming met veel aandacht voor de praktijk van het zakendoen, de technieken van boekhouding, de binnen- en buitenlandse handel en de toegepaste informatica.

Onze school hecht, net zoals het bedrijfsleven, veel belang aan een vlotte communicatie – zowel mondeling als schriftelijk – in de eigen, Nederlandse taal maar ook in vreemde talen (Engels, Frans en later ook Duits).

Je leert hoe een bedrijf praktisch georganiseerd is.

We verwachten dat je ordelijk en nauwkeurig kunt werken. Je leert

immers financiële dagboeken bijhouden, voorraadbeheer en facturatie.

In economie leer je over economische bedrijvigheid, consumenten- en producentengedrag, kopen en verkopen, ondernemingsvormen,

verzekeringen, markten en prijzen.

De verschillende klantentypes, alle verkoopsvormen van kleinhandel tot e-commerce, de goederen en hun eigenschappen en onder andere de kassa komen dan weer aan bod in verkoopstechnieken. Je leert er ook een verkoopsgesprek voeren.

Daarnaast staan ook tekstverwerking, rekenblad, gegevensblad, presentatiepakket, internet en de basis van programmeren op het programma.

Nog belangrijk om te weten : op onze school kan je de richting Handel ook combineren met de optie sport!

Sport • Moderne Wetenschappen
Handel
Boekhouden Informatica
Secretariaat talen