Publiciteit

Studieloopbaan Publicititeit

Aanpassingsklas

Eerste graad: 1e jaar

Publiciteit en etalage

Tweede graad: 1e en 2e jaar

Publiciteits grafiek
Publiciteit & illustratie
BSO - 1ste graad - 2de jaar

Publiciteit en etalage

Je vindt tekenen boeiend. Je hebt gevoel voor kleur, vorm en compositie. Knappe affiches, folders en verpakkingen trekken meteen je aandacht. Dan is de studierichting Publiciteit en etalage voor jou een uitstekende keuze!

In deze artistieke en creatieve opleiding leer je immers hoe je zelf zulke knappe vormgeving in elkaar kan steken. De lessen richting zich zomwel op de reclamewereld als op de etalage- en/of de decoruatiesector. Pas in de 3e graad kies je welke richting je wil uitgaan. 

Je leert met kleuren, compositie, vormen en typografie spelen. Je leert tekenen wat je ziet rondom jou en gebruikt hiervoor (kleur-)potlood, pen, inkt, verf, pastel en grafische computerprogramma's. 
Je leert zowel logo's, oaffiches, folders, wenskaarten, illustraties als reclameborden en -verpakkingen ontwerpen. Een flinke dosis creativiteit en eigen fantastie zijn dus beslist nodig. 

Verder wordt er aandacht besteed aan het bedenken en uitvoeren van boeiende en overzichtelijke etalages en standen. Belangrijk om te vermelden is dat je leert werken met allerlei materialen zoals bijvoorbeeld: karton, papier, hout, papier-maché en klei. In het theoretische gedeelte van de lessen maak je kennis met de belangrijkste kunststromingen en haalt hieruit inspiratie voor eigen creaties. 

Onze school biedt een extra troef via de lessen Engels die je krijgt in het complementair gedeelte van deze studierichting!

Lessenpakket 34u 

Basisvorming 1e jaar 1e jaar
AV Levenbeschouwelijk vak 2 2
AV project algemene vakken 6 6
AV Engels 2 2
AV Lichamelijke opvoeding 2 2
Specifiek gedeelte 1e jaar 2e jaar
PV Praktijk Publiciteitstekenen 12 12
TV Publiciteitstekenen 10 10
AV = Algemeen vak TV = Technisch vak PV = Praktijk vak